Tool berekening vangnetuitkering Participatiewet 2018 (versie A) en 2017 (versie B)

Zoals ook voor de vangnetuitkering 2017 is een tool gemaakt voor de vangnetuitkering 2018 (versie A). Daarnaast is de tool 2017 geactualiseerd aan de hand van de voorlopige realisatiegegevens van gemeenten op basis van de beelden van de uitvoering (versie B).

Tool vangnetuitkering 2018

Zoals ook voor de vangnetuitkering 2017 is een tool gemaakt voor de vangnetuitkering 2018:

  • waarmee voor elke gemeente kan worden ingeschat of zij voldoet aan de financiële voorwaarden van de vangnetuitkering en
  • waarmee een berekening van de hoogte van de vangnetuitkering 2018 per gemeente kan worden gemaakt.

Deze versie betreft versie A, waarin wordt uitgegaan van de gegevens die (voor  2018) nog alleen bij de gemeente zelf bekend zijn. Nadat de cijfers uit de Beelden van de Uitvoering over 2018 binnen zijn gekomen zal deze tool hiervoor worden geactualiseerd (versie B). Nadat de sisa-gegevens definitief zijn zal de tool voor deze cijfers worden geactualiseerd (versie C).

U dient de tool niet samen met het aanvraagformulier in te dienen. De tool is slechts een hulpmiddel waarmee u inzicht krijgt in de hoogte van de vangnetuitkering. Om de tool te downloaden klikt u hier.

Tool 2017 geactualiseerd

Daarnaast is ook de tool 2017 geactualiseerd aan de hand van de voorlopige realisatiegegevens van gemeenten op basis van de beelden van de uitvoering (versie B). Om de tool te downloaden klikt u hier.