Tool berekening vangnetuitkering Participatiewet 2018 (versie A - aangepast)

Zoals ook voor de vangnetuitkering 2017 is een tool gemaakt voor de vangnetuitkering 2018, waarmee voor elke gemeente kan worden ingeschat of zij voldoet aan de financiële voorwaarden van de vangnetuitkering en waarmee een berekening van de hoogte van de vangnetuitkering 2018 per gemeente kan worden gemaakt.

Verschillende versies

Deze versie betreft versie A, waarin wordt uitgegaan van de gegevens die (voor 2018) nog alleen bij de gemeente zelf bekend zijn. Nadat de cijfers uit de Beelden van de Uitvoering over 2018 binnen zijn gekomen zal deze tool hiervoor worden geactualiseerd (versie B). Nadat de sisa-gegevens definitief zijn zal de tool voor deze cijfers worden geactualiseerd (versie C).

U dient de tool niet samen met het aanvraagformulier in te dienen. De tool is slechts een hulpmiddel waarmee u inzicht krijgt in de hoogte van de vangnetuitkering.

Zip-bestand

De tool wordt in een zip-bestand aangeboden:

  • Door op bovenstaande downloadlink te drukken, wordt het zip-bestand gedownload;
  • Het zip-bestand kan worden opgeslagen of direct worden geopend;
  • De tool is in het zip-bestand opgenomen en kan door er dubbel op te klikken worden geopend;
  • De tool kan nu overeenkomstig de daarin opgenomen toelichting worden gebruikt.