Tool Berekening Vangnet 2023 Versie B

In samenwerking met het Ministerie van SZW ontwikkelde de Toetsingscommissie een tool. Hiermee kan elke gemeente nagaan (op basis van eigen of door SZW vooraf ingevulde gegevens) of zij voldoet aan de financiële voorwaarden van de vangnetuitkering. Indien een gemeente aan de voorwaarden voldoet, blijkt uit de tool ook het (voorlopige) bedrag van de vangnetuitkering. De tool geeft tot slot aan of de gemeente een uitgebreid verzoek moet indienen, of dat een basisverzoek volstaat. Overigens gelden naast de financiële ook inhoudelijke voorwaarden om een vangnetuitkering te kunnen verstrekken.

Versie B bevat de voorlopige cijfers, die gebaseerd zijn op de informatie die gemeenten hebben aangeleverd aan het Ministerie van SZW via de ‘Beelden van de Uitvoering’. In het najaar van 2024 verschijnt Versie C met daarin de definitieve cijfers, op basis van de SiSa-bijlagen. Op basis hiervan beoordeelt de Toetsingscommissie of een gemeente definitief voldoet aan de financiële voorwaarden van het vangnet.

De volgende gemeenten voldoen volgens de voorlopige cijfers uit de Beelden van de Uitvoering aan de financiële voorwaarden voor een vangnetuitkering over 2023:

 • Baarle-Nassau
 • Barendrecht
 • Beek
 • Bloemendaal
 • Bunnik
 • Castricum
 • Deventer
 • Druten
 • Etten-Leur
 • Gouda
 • Hardinxveld-Giessendam
 • Hattem
 • Hendrik-Ido-Ambacht
 • Hilversum
 • Houten
 • Kaag en Braassem
 • Kapelle
 • Krimpen aan den IJssel
 • Lansingerland
 • Leeuwarden
 • Leidschendam-Voorburg
 • Leusden
 • Lopik
 • Maasgouw
 • Midden-Delfland
 • Oegstgeest
 • Oldebroek
 • Opmeer
 • Oude IJsselstreek
 • Papendrecht
 • Renswoude
 • Ridderkerk
 • Rijswijk
 • Roerdalen
 • Rozendaal
 • Staphorst
 • Texel
 • Uitgeest
 • Utrecht
 • Woerden
 • Wormerland
 • Zevenaar
 • Zwolle