Tool berekening vangnetuitkering Participatiewet 2018

Zoals ook voor de vangnetuitkering 2017 is een tool gemaakt voor de vangnetuitkering 2018:

  • waarmee voor elke gemeente kan worden ingeschat of zij voldoet aan de financiĆ«le voorwaarden van de vangnetuitkering en
  • waarmee een berekening van de hoogte van de vangnetuitkering 2018 per gemeente kan worden gemaakt.

Deze versie betreft versie A, waarin wordt uitgegaan van de gegevens die (voor 2017 en 2018) nog alleen bij de gemeente zelf bekend zijn. Nadat de cijfers uit de Beelden van de Uitvoering binnen zijn gekomen zal deze tool hiervoor worden geactualiseerd (versie B). Nadat de sisa-gegevens definitief zijn zal de tool voor deze cijfers worden geactualiseerd (versie C).

U dient de tool niet samen met het aanvraagformulier in te dienen. De tool is slechts een hulpmiddel waarmee u inzicht krijgt in de hoogte van de vangnetuitkering. Om de tool te downloaden klikt u hier.